Rockdays.net diyetlezayifla
Anasayfa Haberler Arşiv İlanlar Mekanlar Üyeler Grup siteleri Forumlar
ana sayfa yap favorilere ekle iletişim
Kullanıcı adı : Şifre : Üye ol Forumlarda ara
ROCKDAYS ANA SAYFA » FORUM » FELSEFE »

Konu Başlığı:   Yaşamaya Değen Ölmeye de Değermi

25.05.2010 12:38:15  
tamagra
tamagra

Toplumsal yaşamda ölümü göze alacak değer veya değerler varmıdır sizin için ??
İnsanın elindemidir...  uğruna ölmeye değicek bi şeyleri kalmadıysa yaşamaya deger mi??
yada
-"farkında olmadan öleceğini düşünmeden ölüme gidersin... ya kahraman olursun... ya da aptal" derler...peki yaşamaya değer mi o zaman hayatın kendisi.... ?? 

Bu konuda  Siz neler düşünüyorsunuz ?

25.05.2010 13:27:42      
zehr-i-zaqqum zehr-i-zaqqum

YASAKLI ÜYE

Kesinlikle vardır tabiyiki bunu anlamanın en anlamı zamanı O An`ın gelmesidir.O An vatan,Aile...ve bir çok etken daha sıralanabilir yaşam tarzı anlamında...
Ne olursa olsun Her şey bitti dediğinde En yeniden başlayabilmektir hayat...
Yaşamın nereye sürekleyebileceğini kimse tahmin edemez belki aptalca bi sonla bulur belkide Gereksiz kahramancılıkla amasında ölmek yerine öldürmek bana daha cazip gelir.Yaşam herşeyiyle güzel her ne kadar sadist olsada.

26.05.2010 00:40:30      
cross cross

susayınca su içilmeye başlanır . 

26.05.2010 01:04:05      
silverscore silverscore

benim için vatanım ve ailem ilerde belki eşim annem babam kardeşim belki kendi çocugum bunların için bir saniye bile tereddüt etmezdim

26.05.2010 19:01:04      
DeaDAnqeL DeaDAnqeL

Toplumsal hayatta keşke ölümü göze alabileceğim bir neden çıksa karşıma.Öyle bir durumdayım ki keşke biri çıksada gerçekten sevdiğim biri ``Benim için öl`` dese.Lanet olsun ki bunun tersini istiyorlar. Ve-bu artık güç geliyor.. Birileri için yaşamayı göze almak evet güç gelen bu. Daha demin ağlaştık uzun uzun. Zaten ölünce defolup gidicem işte bir şekilde. Ama annemi bırakmak mesela. O uzun süre yaşıcak belki ve birini özleyerek. Ne biliyim bunalıma girer ya da sürekli ağlar,daha beter olur belki de. Kimin yüzünden ``ölen`` birisi yüzünden.. Ama ölen o insan mutlu olucak. Elinde mi.?

Onu üzmektense ölü gibi,zorla yaşamayı tercih ediyorum.(çalışıyorum)

30.05.2010 13:37:23      
EceManson EceManson

hayat yaşamaya değer herşeye ragmen...ama bazen yeri gelir bilmeden ölüme yürürüz işte o an  hayatla ölüm arasında  çizgideyizdir..bazı şeyler vardır uğruna ölünecek...onlar için gözümüzü kırpmadan ölüme yürürüz.!

02.06.2010 00:35:35      
faraklit faraklit

mesela bir tavuk yavruları için gözünü kırpmadan hayatını feda edebilir

02.06.2010 09:52:06      
rockha rockha

Değer her anı her saniyesi değer hemde.... Beni yaşatan beni öldüren şeydir zaten... onun için yaşadım zamanında onun içinde ölebilirim.. aptalmıyım en büyüğünden hemde.. pişmanmıyım asla.!

Sayfalar: