Rockdays.net diyetlezayifla
Anasayfa Haberler Arşiv İlanlar Mekanlar Üyeler Grup siteleri Forumlar
ana sayfa yap favorilere ekle iletişim
Kullanıcı adı : Şifre : Üye ol Forumlarda ara
ROCKDAYS ANA SAYFA » FORUM » GÜNDEM-HABER-SİYASET »

Konu Başlığı:   Ermeni Tasarısı Kabul Edildi..!

11.03.2010 20:04:35  
cruelty_brought
cruelty_brought
Türkiye`ye soykırım tasarısı şoku 

İsveç Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu`nda 2 Mart`ta görüşülen ve komisyon üyelerinin reddedilmesi yönünde oy kullandıkları öneri, görüşülmek üzere bugün meclis genel kuruluna getirildi.

Muhalefetteki sol partiler; Sosyal Demokrat Parti, Sol Parti ve Çevre Partisinin desteklediği öneriyle ilgili olarak AA`ya açıklama yapan Türkiye`nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, "Bu öneri, İsveç Parlamentosunda bulunan ve çeşitli partilere mensup milletvekilleri tarafından 2008 yılında hazırlandı. Meclis iç tüzüklerine göre, yeni seçimden önce meclise sunulan bütün tasarı ve öneriler meclis genel kuruluna getiriliyor ve görüşülüyor. Bu tasarı da 2008 yılından bu yana bekleyen bir öneri" dedi.

Hükümet ortağı sağ blok partilerinin öneriye karşı çıktığını hatırlatan Büyükelçi Zergün Korutürk, "Sol Partiler öneriye sahip çıkıyor ve destekliyorlar" diye konuştu.

Bu arada, oylamada ret oyu verecek hükümet ortağı partilerin meclisteki sandalye sayısı 178, öneriyi savunan ve kabul edilmesi için oy kullanacak olan 3 sol partinin sandalye sayısı ise 171.

Önerinin kabul edilebilmesi için 175 oyun yeterli olduğu kaydedildi...

11.03.2010 20:05:32      
cruelty_brought cruelty_brought

yazık yaa keşke yapsaymışız.. gerçekten de bu kadar konuşulmazdı en azından..

11.03.2010 20:55:31      
tamagra tamagra

Pirincin içinden taşlarımı yoksa taşın içinden pirinçlerimi seçerler görecez..

11.03.2010 23:21:59      
aydin aydin

Nedir ki bu şuanda bile İsrail,ABD bu ülkeler soykırım yapmaya devam ediyor önce buna baksınlar  neyin derdinler ki. Gözlerinin önlerindeki soykırımı görmüyorlar gidip 1915`te yaşanmış durumları bugüne yansıtıyorlar. Bu günkü nesilden hesap sormak saçma o zamanın şartları öyleydi belkide öyle yapıldı. Kabul etsinler istedikleri kadar bizim s.. değil yani!!  Biz yaptıysak onlarda yapmımştır ki yaptılar şartlar onu gösterdiyse.. Hatta sonrasında da boş durmadılar ASALA DİYE BİR ÖRGÜT ÇIKARIP; Bizim bir çok büyükelçimize yurt dışında suikast düzenleyen onların örgütüdüydü. Bunu kimse inkar edemez! Bu söylediğim zaman 1970`li yıllar. Hep onlar düşmanlık beslediler şimdi arkalarına almışlar 50/100 kişi onlarla oynuyorlar.

SÖLÜYORUM İŞTEE YAPDIYSAKTA İYİ YAPMIŞIZ!! yoksa bunlar bizim tepemize çıkardı o yüzden duruyorlar belkide. korktukları için. heh oldu mu?

11.03.2010 23:37:58      
ForMe ForMe

ALINTI: cruelty_brought tarafından yazıldı.

Bu kafa yapısındakı ınsanlar oldugu surece bu ulke daha cok kotek yer ..

11.03.2010 23:48:27      
cruelty_brought cruelty_brought

ALINTI: ForMe tarafından yazıldı.
Bu kafa yapısındakı ınsanlar oldugu surece bu ulke daha cok kotek yer ..

sence zamanında Atatürk bu soysuzların kökünü kazımış olsaydı şimdi böyle yapabilirlermiydi ? bi avuç insan soykırım yaptınız diye 72 milyonluk türkiyeye kök söktürebilirmiydi ?

12.03.2010 15:38:58      
qerem qerem

YASAKLI ÜYE
  hmm

12.03.2010 19:17:41      
hayali_m hayali_m

ALINTI: cruelty_brought tarafından yazıldı.

Bu söze tamamen katılıyorum ne yazık ki..

12.03.2010 19:35:32      
cross cross

kendimizi koruyacağımız yerine ülkemizi savunacağımız yerine sanki yapmışız gibi özür dilemeye gider gibi maç izlemeye gidiyor cumhurbaşkanımız.

12.03.2010 20:10:51      
hakann hakann

Yıllardır yapmadığımız işlerin hesabını vermekten bıktık!Önüne gelen Türk`ler şunu yaptı bunu yaptı diyor,burnu kanasa soykırım var,eşitlik yok diyor...Herkes birilerinin maşası olmuş ülkeye zarar vermek için uğraşıyor.Ve bizler yıllardır karşı çıkmayı sürdürüyoruz...İspatlıyoruz,söylüyoruz anlatıyoruz ama kimin umrunda!
Ne kadar faydası oluyor acaba onlarca söylenen sözlerin?Hiç...
Bence yöneticilerimizin suçudur tamamen.Yapılması gerekenler asla yapılmıyor.Herkes çıkar meselesi uğruna ülke çıkarlarını hiçe sayıyor ve haddi olmayan herkese söz söyletiyor,yaptırımlar uygulatılıyor...
Yazık...Halen dostumuz diyor bütün ülke iç işlerine soktuyoruz bu sahtekarları...

04.04.2010 17:33:55      
B_E_K_A B_E_K_A

Arkadaşlar,geçen günlerde Doç.Dr.Berna Türkdoğan Uysal`ın bir konferansını dinlerken aldığım notları sizlerle paylaşmak istedim bu Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları hakkında;

Genelde ülkemizin hemen hemen her bölgesinde Ermeniler mevcutken neden sadece Doğu`da soykırımı iddiaları yapılıyor sorusuna yanıt arandı konferansta zira bu hat Trabzon ile Adana`dan bir hat çizilip doğusunda kalan kısım oluyor.Yani Ermenistanın istediği topraklar.
Almanya`nın Belçika raporunda sözde ermeni soykırımı ile ilgili bu iddiaların tamamen uydurma olduğuna değinilmiş.
Arnold Tom adlı yazar itiraf ediyor soykırım olmadığını.
Bu arada iddialar ile ilgili bir takım kazı çalışmalarından örnekler verildi;
5-7 Ekim 1999 Iğdır Kazısı
26-28 Mayıs 2003 Pğdır Kazısı
30 Haziran-1 Temmuz 2003 Kars/Derecik Kazısı
Bunlar yapılan kazılardan birkaç örnek,toplamda 300 toplu mezar bulunmuş ve 12 açılış yapılmış.Bunların içinde ermenilerle ilgili herhangi bir iskelet ya da bir DNA örneği bulunamamış zira Türklerin su kuyusuna doldurulmuş cesetlerine ulaşılmış.
Anıt müzesi olarak dünyada 215 tane anıt müzesi var sözde ermeni soykırımı ile ilgili.Bizde ise tek anıt müzesi Iğdır`daki 5 kılıçtan oluşan Huzur ve Barış timsali olan anıt müzesi.Buna bile ülkemizde "ne gerek var böyle birşeye" gibilerinden karşı çıkılmalar olmuş.
Diğer yandan Fransa`da 2.dil yasak,aynı şekilde İspanya`da da öyle.Yani Ermenice konuşmaları yasak.
Buna benzer bir örnek verildi konferansta,Amerika`da geçen bir olayla ilgili;
Amerika`da bir ermeni aile tv kanalının birinden para karşılığ tv`ye çıkıp bizim atalarımızı türkler öldürdü ve soykırım yapıldı diyeceklerdi.Kamera kayıttayken aile bunları söyler ve sonunda ise bağırarak biz ermeniyiz derler.Ancak kayıt baştan alınır ve kanalın uyarısıyla düzeltilir.Çünkü biz ermeniyiz değil biz amerikalıyız demek zorundalar ve derler de.
Daha birkaç konu var ama genel olarak baktığımızda bu konu tarihçilerin işi değil,siyasetçilerin işi olmuş artık.Çünkü elimizde belge olmasına karşılık,karşı tarafın dayandırabileceği herhangi birşey yok.Buna karşın yabancı politikacılar ya da medyalar işlerinden olmamak için bu iddiaları kabul ediyorlar,yanstıyorlar dışarıya karşı.Kaldı ki bizim ülkemizde de böyle bir durum var.
Sonuç olarak Avrupa`da ben ermeniyim demek yasak bizde ise hepimiz ermeniyiz :) !

09.04.2010 00:09:56      
silverscore silverscore

Ya biz bunları kestiysek iddia öylemiş ya dogru düzgün yapamamısız işimizi o zaman keske tamamını kesseymişizde en azından şimdi böyle problemler yaşamasaydık ne güzel olurdu devamında bişey daha söylicektim ama gözaltına alabilirler bu sözümden dolayı sölemiim yinede

09.04.2010 10:42:45      
Frigg Frigg

geçen gün edebiyatla ilgili bir konu ararken bir site denk geldi açtım üst banerde sıralanan butonların arasında "ermenilerden özür diliyorum" butonunu gördüm yadırgadım bi tuhaf oldum.
özür dilemek erdemdir şudur budur onu geçtimde ortada yalnızca bize ait bir hata görmüyorum ben.
adamlar ortada bizi katlettiler diye dolaşırken bizim ölen binlerce insan, yakılan köy, tecavüz edilen kadınlarımızı göz ardı edip özür diliyoruz dememiz mantıklı mı?

ırkçımısın lan falan diye düşünmeyin öyle bir olayım yok,
ki zaten olaya ermeni- türk diye bakmıyorum
sadece ortada ölen bir sürü insan var hem karşı tarafın canı yanmış, hem de bizim.
Kaldı ki ermenilerden özür dileyenlere yazık diyorum.
Siz önce ecdadınızdan özür dileyin !

Hala soykırımlar olmaya devam ederken koltuğa kıçını yayan insanların tarihin derinlerinde yer alan bu olayla bu kadar ilgilenmesi bizi zor durumda bırakmak için. Bunu göremeyecek kadar kör olan Türk vatandaşlarımızı uyanmaya davet ediyorum.

Sayfalar: