Rockdays.net diyetlezayifla
Anasayfa Haberler Arşiv İlanlar Mekanlar Üyeler Grup siteleri Forumlar
ana sayfa yap favorilere ekle iletişim
Kullanıcı adı : Şifre : Üye ol Forumlarda ara
ROCKDAYS ANA SAYFA » FORUM » GÜNDEM-HABER-SİYASET »

Konu Başlığı:   İlk Nükleer Santral Anlaşması İmzalandı!

10.03.2010 13:46:36  
hakann
hakann

Güney Kore ile Türkiye arasında Sinop nükleer santralının kurulması için anlaşma imzalandı. İmzanın ardından konuşan Başbakan Erdoğan, Güney Koreli konuklara sitem etti ve milyar dolarlık ticaret hacmi olan ülkeler arasında kardeş ülke Güney Kore`nin olmadığını vurguladı

Mersin-Akkuyu`ya nükleer santral yapılması  için Rusya ile görüşmeler sürerken, Sinop`a kurulması planlanan ikinci nükleer santral için de Güney Kore ile anlaşmaya varıldı.

Hadi geçmiş olsun tüm halkımıza...

10.03.2010 16:24:15      
tamagra tamagra

Hayırlı olsun.

11.03.2010 13:13:17      
martinya martinya

Nükleer çöplüğe hoşgeldiniz!

12.03.2010 00:23:37      
emmmre emmmre

insanlar kafayı yemiş. hiç bir ülke hiç bir şeyi mantıklı düşünemiyor. bu dünyada gerçekleşen saçma sapan olayları düşündükçe gerçekten dünyaki insanların çoğunun gerizekalı olduğunu düşünüyorum. kendimide pek zeki biri olarak görmüyorum yanlış anlamayın.

12.03.2010 01:21:39      
Tolstoy_ Tolstoy_

Bir şekilde bu son kaçınılmazdı. Elbette yararları olacaktır. Ve düzgün kontrol edildiginde sorun olacagını sanmıyorum. Teknoloji sonuçta bir yandan alırken bir yandan vermek zorunda.

12.03.2010 20:25:21      
hakann hakann

ALINTI: Tolstoy_ tarafından yazıldı.
Bir şekilde bu son kaçınılmazdı. Elbette yararları olacaktır. Ve düzgün kontrol edildiginde sorun olacagını sanmıyorum. Teknoloji sonuçta bir yandan alırken bir yandan vermek zorunda.

Ama ben asla inanmıyorum bizim ülkemizde ki nükleer santrallerin gerektiği gibi yürütüleceğine...

Ben bu sonun kaçınılmaz olduğunu asla düşünmüyorum.Dünya ülkeleri nükleer santrallerden kurtulmak ve farklı enerji kazanımlarına giderken,bizim ülkemiz kimilerinin kararı ile ülkenin belirli bölgelerine ve denildiği süreçte yapılmakta....
Nükleer atıklar tahmin edeceğin gibi hem insan sağlığına hem de doğaya inanılmaz zararları olan maddeler.Yok olması onlarca yıl alıyor...Ve bu yok oluş sürecinde o atıklar özel depolarda ve inanılmaz pahalı şekilde koruma altında tutuluyor.Ufacık bir sızıntı çevresinde ki onlarca km alanı ve üzerinde ki canlıyı yok birkaç yılda yok etmeye yetiyor...

Şimdi gelelim bizim ülkemize sence benim yukarıda saydığım prosedürlerin nekadarı yerine getirilir?Bana göre hiçbiri!Ama en azında bir tanesi bile uygulansa öpüp başıma koyarım.

Tarımın ve topraksal verimin yoğun olduğu akdeniz ve karadeniz bölgelerine kurma mantığı nedir bu santralleri!Acaba gerçekten bizim yönetici grubumuz mu karar veriyor buna!

Haklısın teknoloji bir yerden alırken bir yerden veriyor ama inan bana bu teknoloji bu ülkeye faydadan çok zarar sağlayacak...Bilime önemim ve saygım sonsuz ama böyle bir teknoloji olmadan da çok rahat enerji sağlayabilir bizim ülkemiz.Sadece kullanmayı ve geliştirmeyi bilmeli.Ama nedense bütün enerji kontrolü çeşitli ülkeler tarafından kontrol ediliyor ülkemiz de!

Ülkemiz büyük bir deprem kuşağın da ve o santrallerden herhangi birinin böyle bir felakette sızdırdığını düşünürsek eğer o bölgedeki canlı türünün yok oluşu demek olur bu...

Amacım seni eleştirmek değildi yanlış anlama.

Sayfalar: