Rockdays.net diyetlezayifla
Anasayfa Haberler Arşiv İlanlar Mekanlar Üyeler Grup siteleri Forumlar
ana sayfa yap favorilere ekle iletişim
Kullanıcı adı : Şifre : Üye ol Forumlarda ara
ROCKDAYS ANA SAYFA » FORUM » FELSEFE »

Konu Başlığı:   Nietzsche

15.01.2006 12:28:58  
chaos
resimyok
Kendi soylediklerine inanmamış,inanmış gibi yapıp zaten yemiş oldugu kafasını boşaltarak kendini tuketmiş biri..en buyuk sorunu olmak istedigi kişiye ulaşamamış olması bence..hep vazgeçmiş bişeylerden ama vazgeçmek için yapmış bunları aslında eminim nasıl da istegine...eğer inanmış olsaydı ben de şu an kendimi aklamak için niçeyi seçtiğime pişman olamazdım..ama ne yazıkki tükeniyorum..yazık mı..bilmiyorum..

15.01.2006 15:41:52      
Naira resimyok

Nietzche den bende çok etkilendim... bi çok şeyi anlamamda kendime açıklamamda yardımcı oldu... özellikle insanlar konusundaki düşüncelerine katılsamda, bizim zamanımıza bile fazla aykırı... çok özel biri olduğunu düşünüyorum. düşünce tarzı çok keskin ve buda çok doğru şeylerin yanında çok yanlış şeylerde üretiyor... ne kadar çok güçlü görünsede zayıflığınıda çok açık bi şekilde gösteriyor bence. ayrıca anlatımınıda çok seviyorum. ayrı bi şiirsellik war. senin söylediğine gelince katılmamak elde değil... çünkü bütün alıp öyle yemeye kalkınca mideye oturacağı kesin... inansan bile onun yolundan gitmek çok zor... ama anlattıkları sayesinde kendi doğrularını bulup çevrendeki hayata ve insanlara göre kendi felsefeni oluşturabilirsin... bence bu konuda büyük bi kaynak... ama diğer alternatiflerdende yararlanmanız lazım... özellikle gerçekden insanüstü omaya hazırdeğilseniz iyi bi geçiş devresi insanı olabilirsiniz :P öle bişey işde... neyse tatildeyim ben gezmeme dewam edeyim...

15.01.2006 20:41:42      
holyshit resimyok

-şüphe deil kesinliktir insanı deli(!) eden-

-tanrı öldü- diyerek inançlarını reddeden ve -inanç gerçegi bilmek istemektir- diyerek delirerek(!) ölen insan .. belki olmak istedigi kişiye hiç ulaşamamış ama şizofren olmayacak kadarda erdemliymiş -uçurumları sevenin kanatları olmalı- zaten herşeyin farkındaymış ..

nietzcheden etkilenmemek kesinlikle mümkün deildir ama yargılamazsan , onun psikolojisini göz ardı edersen , tek tavsiyem kutular dolusu valiumdur ..

-ümit kötülüklerin en kötüsüdür,çünkü işkenceyi uzatır- yargılamadan inanmaktır seni dibe çeken

17.01.2006 13:48:34      
witch resimyok

.insan da agaca benzer. Ne denli yuksege ve isiga cikmak isterse , o denli yaman kok salar yere , asagilara , karanliga , derinlige - kotuluge.

.Kemiklerin , et parcalarinin , bagirsaklarin ve damar sisteminin deri ile kapli olusu nasil insanin gorunusunu cekilir hale getiriyorsa , tipki , onun gibi ruhun heyecanlariyla tutkulari da hiclikle kaplidir. Hiclik , ruhun derisidir.

.Gizemsel izahlar derin sayilir , dogrusu su ki , yuzeysel bile degildir onlar.

.Sizlere soyluyorum : Dunyaya bir yildiz getirebilmek icin insanin benliginde hala kaos olmasi gerek. Sizlere soyluyorum , hala o kaos var benliginizde.

katılıyorum etkilenmemek mümkün deil ama btn fikirlerini körü körüne kabul etmek yada yargılamamak yanlıs. dibe ceker cnku.

17.01.2006 02:15:31      
chaos resimyok

sorun kendimi aklamak için onu seçmem..onunle beraber gitmek değildir mesele..birini yanımda goturme isteği..

17.01.2006 02:25:49      
placebo placebo

"Tanrının ölümünü, büyük bir reddedişe ve kendi üzerimizde sürekli bir zafere dönüştürmezsek, bu kaybın bedelini ödemek zorunda kalırız."

Ortaokulda başlamıştım Nietzsche okumaya.Tabi kolay olmamıştı taşıyamamıştım bahsettiklerini ozamanlar..Şimdi biraz daha net görebiliyorum bazı şeyleri.Herkes bir gün içindeki tanrıyı öldürecektir ..

17.01.2006 13:26:48      
chaos resimyok

ya da herkes bi gun kendi içine bi tanrı yaratacaktır..ve herkes kendi tanrısıyla gömülecektir..

17.01.2006 21:01:26      
pandora pandora

İnsanları kendisine inanmaları koşuluyla seven bir tanrı ha? Bu sevgiye inanmayanlara korkunç gözlerle bakan, tehditler savuran bir Tanrı! Ne yani! Her şeye kadir bir Tanrı duygusu saklı kalmak koşuluyla bir sevgi! Onur duygusunu da, öc alma susamışlığını da alt edememiş bir sevgi! ...

NIETZCHE....

FENA FENA HARBİDEN DİBE CEKİO..

17.01.2006 21:13:57      
wake_up wake_up

nasıl?

fidye mi?

ne istiyorsun fidye diye?

çok iste-böylesi yaraşır gururuma!ve az konuş-böylesi yaraşır öteki gururuma!

19.01.2006 11:37:03      
BlackVelvet BlackVelvet

böyle dedi zerdüştten en sevdiğim bölüm yaratıcının yolu üzerine idi..ben çok önemsiyorum düşüncelerini,anladıkça daha çok seviyorum..

25.01.2006 00:49:43      
HaluX resimyok

28.01.2006 22:00:03      
ÜYE DEĞİL

UMUT ACILARIN EN KOTUSUDUR CUNKU İSKENCEYİ UZATIR

31.01.2006 19:00:42      
ÜYE DEĞİL

musiki ile varir insan öztutkularinin tadina demiş nıetzsche efendi...

03.02.2006 09:19:27      
The_Crow The_Crow

...bana kötü diyerek ona kötülük yapacaksan,söyle ey tanrı ne farkın kalır senin benden  ( ömer hayyam )

nietzsche yi okurum,tanrıyla ilgili dedikleri kendi düşünceleri,ben chaosa önceden bazı seylerin planını yaptığı konusunda katılıyorum ama tamamen de deil.ama hayatta herşeyin bir tecrübe olduğuna inanıyorum,nietzschenin ufak karalamaları mukemmel etkileyici.aslında bence boş bi adam deil yane!

07.02.2006 00:19:49      
mistero mistero

abi adam nihilist herşeyi reddediyoo....onun bütün kitapları benim hayata bakş açımı değiştirdi...bazı fikirleri bize aykırı hatta kabul edilmez gelsede genel olarak fikirleri benim hayatımı çok etkiledi

01.03.2006 17:58:55      
nihgtingale resimyok

delilikle dahilik arası gidip gelen insan...

dostlarıyla ilişkileri de ilginçtir, fikirleri mantıklı/ mantıksız gelebilir; yine de kesinlikle incelenmesi gereken şahsiyet

25.03.2006 23:41:05      
ProfDrNo ProfDrNo

kendisi bir gün yolda giderken hareket halinde bir at arabası görmüştür. arabanın önüne geçerek durdurmuştur ve ata sarılıp ağlamıştır. bazıları delilik diyor bu yaptığına.

28.03.2006 20:23:44      
anak_su_namun resimyok

en fazla acıyı çeken haywanın ürettiği şeymiş kahkaha...

25.06.2006 23:54:13      
vipassana vipassana

beni en çok etkileyen filozoftur ve bunu `tanrı öldü` diyerek çok iyi başardı;büyük ruh,büyük insan...

29.06.2006 15:04:59      
pogoist pogoist

BİZİ ÖLDÜRMEYEN,GÜÇLENDİRİR NİETZSCHE NİN EN SEVDİİM SÖZLERİNDEN BİRİ

31.07.2006 11:10:15      
mervenora mervenora

"ne denli yükselirsek,uçmak bilmeyenlere o denli küçük görünürüz" ve daha nicesi... nietzsche ölümnde sora doan bi dehadr.hastalıklı düşüncelern adamı,zeki,sfatlarn önne gelrken huzursuz kıpırdanşlar gösterdiği biri...tapmak gerek bölesine aslında ya...nhilizmden bahsedilince elime bi obje tutuşturp "aha bu yok mu şmdi" dien insanların arasnda yaşarken,nietzsche diince gözleri ışıldayan bi kaç insanı görmek çk güzel..nietzsche kendni dozunda kaptrman gereken biri..fazlası altın vuruştur...işte ozamn "acı der ki;yıkıl!"

31.07.2006 11:27:39      
mervenora mervenora

“Varoluşun karanlık yönüyle yüz yüze gelmem gerekiyor.ve migren nöbetleri ne kadar korkunç olursa olsun,beni sarsarak bana devam etme gücü veriyor olabilir. çünkü öldürmüyorsa güçlendirir.”

“Zerdüşt insanları aydınlatmaya karar verir.fakat kimse onun sözlerini anlamaz,bu kahini anlamaya hazır değildirler.o da fazla erken olduğunu anlayarak yalnızlığına döner.”

Bu mükemmel cümleleri sarfeden Friedrich Nietzsche’ye minnettarım..

11.09.2006 13:18:55      
Malkav resimyok

bizi öldürmeyen,güclendirir

o an öldüğümü hissediyorum esasında ama gücümün farkına varıyorum..
önümdeki sarsıntılara daha güçlü duracağımı hissediyorum.. yada artık hissetmiyeceğimi
o yüzden ölümü kabulleniyorum.. gercek olanı kabullendiğimde yalanların değeri kalmıyor..

19.09.2006 17:24:52      
darklife darklife

Nietzche der ki; 

"Ben ancak raksedebilen bi tanrıya inanırım..."

19.10.2006 00:33:43      
yoknikmik yoknikmik

"tanrıya güven duymayı seçmek! Bu insana göre bir seçim değil. kendi dışındaki bir yanılsamaya tutunmaktır. böyle bir seçim, doğaüstü birini seçmek, insanı daima güçsüz kılar." demiştir ve mevcut olan beğenim birazdaha artmıştır..

05.03.2008 20:34:29      
Silent_Blank Silent_Blank

Ben bir hiçim..
Hiçlenmişler...
Bügün Herseyimiz yarın ardımızda kalan koca bir hiç. Hiçe dönüştürülmüş Herseylerimiz var elimizde... Hepimiz birer hiç zengini... Herseylerimizin hiçe dönüştürülüşünü kutsayalım hep beraber yada lanetleyelim yada en iyisi hiçlerimizi birleştirip koca bir hiç yapalım. nietzsche.!

bu adam benım gercek asık olduğum 3. adam ( 2. Ataturk ) sozlerı yasam tarzı felsefesı ıle benı tam onıkıden vuran kıtalarını her okuduğumda içlerinden yenı bı seyler çıkardığım ulasılamaz insan beynı şiddetli çalısan dusuncelerı karsısında benı sılahsız bırakan mantıklı ınsan benım aradığımsa sadece biraz mantık..!

Nietzsche : tehlikeli belkının filozofu

Ümit etmek kötülüklerin anasıdır çünkü işkenceyi uzatır 

Bana yalan söylemiş olman değil, artık sana inanmamam sarsıyor beni

Kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız, Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz?

Yele Karşı Tükürmekten sakınınız.

“Varoluşun karanlık yönüyle yüz yüze gelmem gerekiyor.ve migren nöbetleri ne kadar korkunç olursa olsun,beni sarsarak bana devam etme gücü veriyor olabilir. çünkü öldürmüyorsa güçlendirir.

” tanrıya güven duymayı seçmek! Bu insana göre bir seçim değil. kendi dışındaki bir yanılsamaya tutunmaktır. böyle bir seçim, doğaüstü birini seçmek, insanı daima güçsüz kılar."

Sayfalar: ileri »