Rockdays.net diyetlezayifla
Anasayfa Haberler Arşiv İlanlar Mekanlar Üyeler Grup siteleri Forumlar
ana sayfa yap favorilere ekle iletişim
Kullanıcı adı : Şifre : Üye ol Forumlarda ara
ROCKDAYS ANA SAYFA » FORUM » ÇÖP TENEKESİ »

Konu Başlığı:   Tanrılar Mı İnsanlara, İnsanlar Mı Tanrılara Muhtaç ?

Bu forum kilitlenmiştir.
Bilgi için kuralları okuyununuz.

14.04.2008 23:00:42  
rom_antiq
rom_antiq
YASAKLI ÜYE
Teorisel olarak herşeyi inkar edebiliyorsak inanç beabında.bu soru geliyor aklıma.

14.04.2008 23:41:03      
ÜYE DEĞİL Tanrı varsa eğer bizi göndermekteki mantığı nedir? Bize ihtiyaç duymuş ki yaratmış, tıpkı insanların da ihtiyaç duyduğu bir takım şeyleri üretmesi gibi... Ve gerçekten bize ihtiyaç duymuşta yaratmıştır, yani bize muhtaç... Diyelim ki yok. Bu da demektir ki insanlar Tanrı gibi bir kavrama muhtaçlar, acizler ve hayatta kalmak için böyle hurafeler uyduruyorlar. Mitoloji gibi... Açıkçası Tanrı benim için yok ama ben yine de böyle bir kavrama muhtaç değilim; varsa vardır, yoksa yoktur umrumda değil. Bunu araştırıp peşine düşmek bana bir artı kazandırmaz.

15.04.2008 00:45:48      
ÜYE DEĞİL umarım tanrının bize ihtiyacı vardır, ki sanmıyorum.. 

15.04.2008 01:21:20      
blackdemon blackdemon

bence insanlar tanrıyı yarattı ne kadar dini duygularımdan tam arınamayarak bu çelişkide olsam da bu böyle. mitoloji de zaten irdelendiğinde insan zihninin ne kadar yaratıcı olduğu we dini olayların sadece tekerrürden ibaret olduğu da görülecektir. bir de şöyle bi soru wardır tanrının gücüyle ilgili: tanrının gücü kendini yok etmeye yeter mi?

15.04.2008 02:02:58      
captainukala captainukala

ALINTI: z3n3p tarafından yazıldı.
Tanrı varsa eğer bizi göndermekteki mantığı nedir? Bize ihtiyaç duymuş ki yaratmış, tıpkı insanların da ihtiyaç duyduğu bir takım şeyleri üretmesi gibi... Ve gerçekten bize ihtiyaç duymuşta yaratmıştır, yani bize muhtaç... Diyelim ki yok. Bu da demektir ki insanlar Tanrı gibi bir kavrama muhtaçlar, acizler ve hayatta kalmak için böyle hurafeler uyduruyorlar. Mitoloji gibi... Açıkçası Tanrı benim için yok ama ben yine de böyle bir kavrama muhtaç değilim; varsa vardır, yoksa yoktur umrumda değil. Bunu araştırıp peşine düşmek bana bir artı kazandırmaz.

Bence peşine düşmekte fayda var.Sonuçta cehennem diye bir tehdit var.Ya Tanrı varsa? İnanarak da rahat ve güzel aynı şekilde yaşayabilirsin ama inanmayarak bir riske giriyorsun.:)) Yani şu artı eksi olayını bir düşün bence ;))

15.04.2008 08:59:33      
shelia shelia

Tanrının bizi neden yaratıp ta dünyaya getirdiğine mantıklı bir açıklama bulamasamda ki bu soruyu düşünmüyorum. Tanrının bize ihityacı olduğunu sanmıyorum. İnsanları yaratan ilahi bir gücün varlığına inanıyorum. İnsanların sadece korktuları anlarda sığındıkları bir ilahi güc olarak düşünülüyor sanırım her zaman ama şu da var mutlu olduğun anda şükretmek . . Bu yüzden insanların acizliği yüzünden böyle bir şeyi uydurupta ona sığındıklarını düşünmüyorum. . İnsanların Tanrıya ihtiyacı vardır . . 

15.04.2008 13:10:35      
ofer ofer

birilerinin ona tanrı deyip, tapması için bize muhtaç....

15.04.2008 16:40:44      
ÜYE DEĞİL

ALINTI: captainukala tarafından yazıldı.
Bence peşine düşmekte fayda var.Sonuçta cehennem diye bir tehdit var.Ya Tanrı varsa? İnanarak da rahat ve güzel aynı şekilde yaşayabilirsin ama inanmayarak bir riske giriyorsun.:)) Yani şu artı eksi olayını bir düşün bence ;))

Ben gerçek anlamda bir insan olduğumun farkındayım. Yani bir vicdanım var, iyi bir insan olduğumun da farkındayım çünkü bunu ben seçtim. Arada elbette oluyor yanlışlarım çoğu kez, fakat ben bunun bedelini vicdanıma ödeyerek cezamı çekiyorum. Belki de bu kadarı yeterlidir cennete gidebilmek için Wink Cennete gitmek için tapınmak istemem, veya ben yalnızca korktuğum (vb) zaman yelkenleri suya indiren biri değilimdir. Varsın cehenneme gideyim. Adaletsizlik benim sorunum değil, bizi anne sevgisinden milyonlarca kat daha fazla seven Tanrı düşünsün halimizi, umrumda olmaz Smile

15.04.2008 20:33:26      
devillangel devillangel

tanrılar derken ne demek ıstedın bılmıyorum ama tanrı dedıgın tektır...gelelım sorunun cevabına tanrının sana ıhtıyacı olsa nıye yaratsın kı...tanrı` ınsana gucunu kanıtlMAK kanıtladıgı gucle bıseyler werebılmek ve werdıgı seylerı alabılmek cın ınsanı yaratmıstr...ornegın sen coldesın susarsın o an su bulamazsın bu ıhtıyactr ama tanrının boyle bı durumu yok zaten onu yaratn o ne dıye kendı yarattıgı bı guce muhtac olsun...yada yazız caresız kaldıgında tek sıgındıgın sey tanrıdır...ama tanrı sıgınan dııl sıgınılandır...

15.04.2008 21:09:29      
ÜYE DEĞİL Yahu ne kadar meraklıyız birilerine muhtaç olmaya. Yetmezmiş gibi birde muhtaç olunan insanı ve varlığı araştırmaya! Ne gereği var ya, olur olmadık şeyleri irdelemeye! İnsan oğlunun acilen mantığa ihtiyacı var Big smile

15.04.2008 21:20:17      
dreamgirl dreamgirl

Tanrının iktidarı ona inananların ya da inanmayanların gücünden bağımsızdır..Çünkü eğer tanrı isteseydi gece gündüz kendisine secde eden varlıkLar da yaratabilirdi...Eğer tanRı kendi iktidarı için bize ihtiyaç duysaydı zaten bizi yok edecek olmazdı... Dead

15.04.2008 21:22:32      
Ortadirek Ortadirek

Tanrı Bizi bize muhtaç olsun diyemi yaratır? Zamanın başlangıcından beri insanlar var olmayan ama kendileri var ettiği tanrılara iman etmişlerdir. sürekli bir inanma ihtiyacı duymuştur. Hiç duydunuzmu totemde putta olsa bir tanrının bir insana "yapma abi gözünü seveyim ben sana muhtacım,korktum,yardıma ihtiyacım var" böyle birşey enazından hurafe var oldumu?Herkül Zeyna filmlerindeki sözde tanrılar bile hiç vakit bir insana muhtaç olmamıştır,çünkü insanın hayal gücüne bilinç altına uymayacak birşeydir. Ama illaki yok arkadaşım Tanrı bizi yarattı bize muhtaç diyorsa, bende sorarım çoğu zaman böyle kişiler anca tanrı varlığını yumurta biryerlerine dayanınca korkunca birşeyin olmasını istediği zaman Tanrım Tanrım der.yardım diler af diler...

15.04.2008 21:24:09      
oburiks oburiks

ALINTI: devillangel tarafından yazıldı.
tanrılar derken ne demek ıstedın bılmıyorum ama tanrı dedıgın tektır...gelelım sorunun cevabına tanrının sana ıhtıyacı olsa nıye yaratsın kı...tanrı` ınsana gucunu kanıtlMAK kanıtladıgı gucle bıseyler werebılmek ve werdıgı seylerı alabılmek cın ınsanı yaratmıstr...ornegın sen coldesın susarsın o an su bulamazsın bu ıhtıyactr ama tanrının boyle bı durumu yok zaten onu yaratn o ne dıye kendı yarattıgı bı guce muhtac olsun...yada yazız caresız kaldıgında tek sıgındıgın sey tanrıdır...ama tanrı sıgınan dııl sıgınılandır...

demek istediği çok Tanrı olmasıydı dikkat edersen çoğul eki var Big smile örn yunan mitolojisinde tanrıLARın olduğu gbi.

tanrı yaratıldığı için insanların düşlerinde, insanlar ihtiyac duyuyolar çeşit çeşit tanrılara malesef.

15.04.2008 22:20:00      

Ben gerçek anlamda bir insan olduğumun farkındayım. Yani bir vicdanım var, iyi bir insan olduğumun da farkındayım çünkü bunu ben seçtim. Arada elbette oluyor yanlışlarım çoğu kez, fakat ben bunun bedelini vicdanıma ödeyerek cezamı çekiyorum. Belki de bu kadarı yeterlidir cennete gidebilmek için Wink Cennete gitmek için tapınmak istemem, veya ben yalnızca korktuğum (vb) zaman yelkenleri suya indiren biri değilimdir. Varsın cehenneme gideyim. Adaletsizlik benim sorunum değil, bizi anne sevgisinden milyonlarca kat daha fazla seven Tanrı düşünsün halimizi, umrumda olmaz Smile

Tabi ibadet veya tapınma korkulduğu için yapılmaz sadece.Mesela nasıl ki,bir kşmse sana küçük bir hediye gönderse,sen ona memnun olur ve şükranlarını dile getirirsin,aynen öyle de sana hayatı ve sair nimetlerini veren tanrıya da bir teşekkür  icap etmez mi? diye de düşünebilirsin.Ha tanrıya inanan herkes iyidir ve inanmayan mutlaka kötüdür demek asla doğru olamaz tabi de işte gözüna aldığın şey pek büyük bir şey be:cehennem! :)))

15.04.2008 22:33:54      
rom_antiq rom_antiq

YASAKLI ÜYE

Tabi ibadet veya tapınma korkulduğu için yapılmaz sadece.Mesela nasıl ki,bir kşmse sana küçük bir hediye gönderse,sen ona memnun olur ve şükranlarını dile getirirsin,aynen öyle de sana hayatı ve sair nimetlerini veren tanrıya da bir teşekkür  icap etmez mi? diye de düşünebilirsin.Ha tanrıya inanan herkes iyidir ve inanmayan mutlaka kötüdür demek asla doğru olamaz tabi de işte gözüna aldığın şey pek büyük bir şey be:cehennem! :)))

Cehennem dediğin şey yer simge nesne her neyse-tanrıların kendilerini yargıladıkları yer midir.

16.04.2008 00:20:41      

ALINTI: rom_antiq tarafından yazıldı.
Cehennem dediğin şey yer simge nesne her neyse-tanrıların kendilerini yargıladıkları yer midir.

Tanrı Tanrıysa eğer ve bunu kabul ediyorsan,onu yargılayacak bir güç daha yoktur.Eğer "Tanrılar" diyorsan orda da -ler,-lar yoktur canım.

16.04.2008 11:52:01      
rom_antiq rom_antiq

YASAKLI ÜYE

Tanrı Tanrıysa eğer ve bunu kabul ediyorsan,onu yargılayacak bir güç daha yoktur.Eğer "Tanrılar" diyorsan orda da -ler,-lar yoktur canım.

şimdi ben bu yazımım fransızca italyanca portkisce,eski ibarimce olarak yassam da sonuç itibari ile hiç bişi alıgayamıyacaksın..( ...`s_ ).

16.04.2008 12:07:03      
asteriks asteriks

yeni tanrı konumuz hayırlı olsunnn Big smile hadi bakalım...
çok insan var tanrılardan medet bekleyen,tanrısı ne isterse o olacağına inanan.ama bu muhtaçlık değil medet ummadır.kimse kimseye muhtaç değil bu hayatta!artık öğrenin bunu!!

16.04.2008 13:06:08      
Cayan Cayan

maSallah ya konuyu ne guzel saptirmissiniz boyle.. Tanri var yOk inanan inanir inanmayan inanmaz.. bunu farkli anlatim sekilleriyle bicimlendirip sacma sacma yorumlar yazmaya gerek yok! biz Tanri`ya muhtaciz Tanri bize degil! istese ztn "insan" diye bir varlik olmaz hepmiz bilirz.. tabii bilmeyenler de var .. ornek vermek gerekirse; "Tanri bizi niye yaratti egosunu tatmin etmek icin mi?" soruya bakk.. al bir de burdan yak! ya kardesim tmm inanirsin inanmazsn buna biz karisamayiz fakat kullanilan anlatim bicimi fazlasiyla gerici ;) .. kimin yazdigini hatirlamiyorum belki de farkli bir konuda vardi bu yorum.. nys.. sonuc olarak saygi cercevesinde tartisilacaak,konu sapmayacaksa buyrun dvm edin ;) ve son olarak soylemeden gecemeyecegim.. tek Tanri`dir.. Tanrilar yoktur ;)

16.04.2008 13:16:42      
ÜYE DEĞİL

ALINTI: Cayan tarafından yazıldı.
maSallah ya konuyu ne guzel saptirmissiniz boyle.. Tanri var yOk inanan inanir inanmayan inanmaz.. bunu farkli anlatim sekilleriyle bicimlendirip sacma sacma yorumlar yazmaya gerek yok! biz Tanri`ya muhtaciz Tanri bize degil! istese ztn "insan" diye bir varlik olmaz hepmiz bilirz.. tabii bilmeyenler de var .. ornek vermek gerekirse; "Tanri bizi niye yaratti egosunu tatmin etmek icin mi?" soruya bakk.. al bir de burdan yak! ya kardesim tmm inanirsin inanmazsn buna biz karisamayiz fakat kullanilan anlatim bicimi fazlasiyla gerici ;) .. kimin yazdigini hatirlamiyorum belki de farkli bir konuda vardi bu yorum.. nys.. sonuc olarak saygi cercevesinde tartisilacaak,konu sapmayacaksa buyrun dvm edin ;) ve son olarak soylemeden gecemeyecegim.. tek Tanri`dir.. Tanrilar yoktur ;)

Kimse konuyu saptırmamış gayet gidişatında devam ediyor! Saçma yorumlar yazmışız? Hepimiz öyle mi? Komiksin! Saygılı olmaya davet ediyorum seni! Burada millet kalkıpta paylaştığımız fikirleri aşağlasın diye yorum yazmıyoruz! Burada herkes istediğini tartışır, Tanrı`ya inananlar zaten fikrini milletin fikrine burnunu sokmadan açıklar; Tanrı`ya inanmayanlar da yine aynı şekilde! Ne kadar alıngansınız, kimse size saygısızlık yapmadı! Tanrı`ya da saygı duymak zorunda değil kimse! İnanmadığı bir şeye nasıl olurda saygı duymasını beklersiniz insanların anlamıyorum. Dalga da geçer, burası Arabistan değil arakadaşım mileti yargılayamazsın Allah`a saygısızlık etti diye. Burasını orasıyla karıştırma burada herkes müslüman değil. Olmadı idam ettir Big smile

16.04.2008 13:22:45      
asteriks asteriks

Kimse konuyu saptırmamış gayet gidişatında devam ediyor! Saçma yorumlar yazmışız? Hepimiz öyle mi? Komiksin! Saygılı olmaya davet ediyorum seni! Burada millet kalkıpta paylaştığımız fikirleri aşağlasın diye yorum yazmıyoruz! Burada herkes istediğini tartışır, Tanrı`ya inananlar zaten fikrini milletin fikrine burnunu sokmadan açıklar; Tanrı`ya inanmayanlar da yine aynı şekilde! Ne kadar alıngansınız, kimse size saygısızlık yapmadı! Tanrı`ya da saygı duymak zorunda değil kimse! İnanmadığı bir şeye nasıl olurda saygı duymasını beklersiniz insanların anlamıyorum. Dalga da geçer, burası Arabistan değil arakadaşım mileti yargılayamazsın Allah`a saygısızlık etti diye. Burasını orasıyla karıştırma burada herkes müslüman değil. Olmadı idam ettir Big smile

nasıl saygı duymak zrounda değil. nasıl burası arabistan değil türkiye diye bu yargıya varabilirsin. sen allaha saygı duymak zorunda değilsin varlığına inanmak hiç zorunda değilsin ama inanlara saygından(-ki bunlar senin ailendende olabilir)hitap şekillerine dikkat etmelsin.varlığının olup olmadığını saçmalığını tartısabilirsin ama saygı duymak zorundayım diye bisey nasıl aydın bi zihniyete sığabilir.ben sıkıldım bunları birşey bilmemenin verdiği geri zihniyetlere anlatmaktan. burda herkesin müslüman olmaması,kimilerinin inanıp değer gördüğü birşeyi savunma şekli olarak saygısızlık göstermeyi gerektirmez!!!!

birini saygılı olmaya davet etmeden önce dediklerinin bilincine eriş!!

16.04.2008 13:23:16      
jarvas jarvas

bu arada arabistan deyince aklıma bi haber geldi.. siz de duymusunuzdur da ..duymayanlara anlatayım..
hataylı bi turk para kazanmak icin arabistana gidiyo...orada komsusuyla munakasa ediyo....olaya polis mudahale edince,bizim turkun komsusu,bizimkine iftira atıyo..."allaha kufetti bu diyo"...
sonu : idam edilcek 15 gun icinde(tahkim sonucuna baglı)

16.04.2008 13:24:36      
Cayan Cayan

al iste .. okumayi ogren oyle gelsen bir(?).. Herkes Tanri`ya inansin diyor olsaydim suan farkli konusuyor olurdum ve ayrica davam farkli olurdu.. anlatim bozuklugu yapmadim gayet TURKCE konustum..(anlayabilene;)) Senin gibiler oldukca tartisma denilen bir kavram kalmaz ztn merak etme! kendini bir sey biliyormus gibi gostermek sana yarar degil zarar verir bu 1.. 2.si yorumumla alayci bir sekilde konusmak seni asagi iter beni degil! 3.herkes sacma yorum yazmis demedim iyice bi oku.. 4.gercekten okumayi dinlemeyi ogrendiginde gec karsima smdi degil! alinti yapmazsan sevinirim.. dusun,tart,bic snra konus ;)

16.04.2008 13:29:17      
ÜYE DEĞİL

ALINTI: jarvas tarafından yazıldı.
bu arada arabistan deyince aklıma bi haber geldi.. siz de duymusunuzdur da ..duymayanlara anlatayım..
hataylı bi turk para kazanmak icin arabistana gidiyo...orada komsusuyla munakasa ediyo....olaya polis mudahale edince,bizim turkun komsusu,bizimkine iftira atıyo..."allaha kufetti bu diyo"...
sonu : idam edilcek 15 gun icinde(tahkim sonucuna baglı)

Evet üstelik bu adama kesinlikle konuşma izni verilmemiş direk olay sonuçlanmış. Belki iftira olmayabilir fakat intikam için iftira atmaları ihtimaldir. Akıllı adam öyle bir yerde böyle bir şeye cüret edemezya...

16.04.2008 13:30:23      
Cayan Cayan

ve son bir sey soylemeden gecemeyecegim... yalnizca Islam dini Tanri`ya inanmaz .. bunu ayirt edelim ;) ve dinlerin ortaya cikis nedeni Tanri`ya tapma biciminin farkli olmasidir...

16.04.2008 13:40:44      
jarvas jarvas

Evet üstelik bu adama kesinlikle konuşma izni verilmemiş direk olay sonuçlanmış. Belki iftira olmayabilir fakat intikam için iftira atmaları ihtimaldir. Akıllı adam öyle bir yerde böyle bir şeye cüret edemezya...

annemle babam yaklasık 1 hafta once umreden donduler....pederin dedigi ilk laf suydu... "cumhuriyetimizin ve yemeklerimizin degerini bilelim" :)))

Bu forum kilitlenmiştir.
Bilgi için kuralları okuyununuz.

Sayfalar: ileri »